Ohlédnutí a otevřené srdce

Když se zpětně ohlížím za celou kampaní, pokládám ji za veliký úspěch. Myslím si, že to, že se nám něco takového povedlo v tak malém počtu lidí, je skvělé a dává to veliký příslib do budoucna, protože je zjevné, že to bylo Boží dílo, a ne lidské, a že co Bůh udělá pro jednoho, udělá i pro druhého.

Nepodařilo se nám sice asi oslovit všechny lidi v republice, ale minimálně k polovině národa se poselství, že „Ježíš je ta odpověď“, dostalo. Vzhledem k tomu, že na kampani nebyl placen ani jeden člověk na plný úvazek (celkový úvazek byl okolo 0,7 měsíčně), si myslím, že s Boží pomocí se dá podobná kampaň zopakovat kdekoliv po Evropě, kde se najde někdo, kdo uvěří tomu, že je to možné i dnes.

Osobně mě celý rok velmi posunul. Bůh se zvětšil v mých očích a opravdu naplňoval každou naši potřebu. Pamatuji si minimálně jeden moment, kdy jsem se modlil a Bůh během modlitby úplně měnil můj pohled na věci, protože jsem opravdu potřeboval posunout. Vstal jsem z modlitby jako jiný člověk. Navíc kampaň provázely finanční zázraky – co si Bůh objednal, to si zaplatil. Propojovali jsme se s lidmi a vytvářeli jsme základ pro to, co se bude dít do budoucna. Byl to úžasný rok.

Na druhou stranu to byl i náročný rok. Hodně jsme se učili mít správné priority a komunikovat – a ne vždy se to povedlo. Někteří z nás si místy sáhli docela na dno nebo se nechali chytit do pastí, které ďábel nastražil. Učili jsme se lépe poslouchat Pána, reagovat promptněji a stát ve víře v to, co nám ukazoval. Ne vždy se nám to povedlo, ale znáte to – „Kdo nic nedělá, nic nezkazí.“ Takže jsme nabrali spoustu zkušeností a posunuli jsme se nejen v teorii, ale i v praxi. 

Dohromady vzato, jsem moc rád, že jsme do toho šli. Byla to docela jízda a věřím, že jsme dojeli tam, kde máme být. Radujeme se z toho, co Pán dělal celý rok, a máme otevřené srdce pro věci, které pro nás připravil do budoucna.

A co letos?

Pro letošní rok máme v plánu organizovat měsíční kampaně v krajských městech, ideálně aspoň čtyři nebo pět. Rádi bychom, aby kampaně měly dosah vždy po celém kraji. Máme představu, že se domluvíme s církví/církvemi v daném městě a provedeme měsíční kampaň, která bude probíhat na různých frontách. Určitě bychom chtěli vylepit billboardy a informovat o kampani v místním tisku. Tyto billboardy by měly zvát na závěrečnou dvou- až třídenní evangelizační kampaň, kterou bychom chtěli pořádat v centru města. Dále bychom chtěli distribuovat letáčky a zvýšit aktivitu na sociálních sítích v daném regionu. 

Klíčovou součástí kampaně je soubor iniciativ, které chceme církvím v daném městě nabídnout. Rádi bychom podpořili místní církev/církve v evangelizačních aktivitách pro různé cílové skupiny – studenty středních a vysokých škol, obyvatele azylových domů, domovů pro seniory… Rádi bychom, aby se lidé z místní církve ujali služby/evangelizace právě v těchto oblastech, aby se celý měsíc kampaně Boží slovo intenzivně šířilo mezi lidmi – mohou se pro lidi dělat pravidelná setkání, přednášky atd. s tím, že by se lidi zvali na závěrečnou kampaň. Do budoucna lidé z církve mohou v těchto službách pokračovat a navázat spolupráci i s lidmi z dalších krajů, kteří budou mít na srdci stejnou oblast. Tím chceme uvolnit do služby další lidi z církve a vše směřovat k trvalé proměně společnosti evangeliem. Tipů, koho a jak zasáhnout, máme deset až patnáct, ale budeme rádi, když pro začátek lidé z jedné církve pokryjí dvě tři oblasti. Další oblasti mohou pokrýt zase lidé z jiných společenství. Věříme, že pokud budeme takové impulzy vysílat pravidelně (každý měsíc někde), česká církev se zase rozhýbe o něco více.

Evangelizaci v daném regionu chceme propagovat i napříč republikou a věříme, že se najdou ochotní lidé, kteří i odjinud přijedou sloužit do konkrétního regionu. Zatím máme vytipovaná města Olomouc, České Budějovice, Pardubice, Liberec, Ostrava a Karlovy Vary. I vaše město může být na seznamu, záleží jen na zájmu a ochotě místních společenství. Pokud máte zájem o intenzivní zasévání u vás, neváhejte se nám ozvat!

Josef Bajzík

Od roku 2016 působí v AC CBH Praha, potažmo ve službě Connect Disciples Prague, kterou vede. V roce 2022 mu Pán dal na srdce myšlenku Národního probuzení. V jeho srdci hoří mnohem hlubší touha – aby křesťanství povstalo po celém světě. Věří, že přichází doba, kdy se z Česka rozběhne misie, která zasáhne celý svět.

Josef je ženatý a s manželkou Stankou mají dvě děti.

Také by vás mohlo zajímat